Parkering

Alt om parkering i Randers Kommune

Generelt om parkering

Randers har en lang parkeringspladser nær Randers centrum. Her finder du oversigter over de største og mest brugte parkeringsområder.

Cykelparkering

Hvis du er en af de mange cykelglade borgere, så har du mulighed for at parkere cyklen en række forskellige steder i byen.

Motorcykelparkering

I Randers er der gode muligheder for at få parkeret din motorcykel. Flere parkeringspladser har afmærkede båse, som er reserveret til motorcykler.

Handicapparkering

Det er gratis for biler med handicapparkeringskort (blåt invalideskilt) at parkere på kommunale betalingspladser i Randers Kommune.

Elbiler

Randers Kommune vil gerne sikre en grønnere by, og vi har derfor gjort det mere attraktivt at vælge elbilen. Vi har derfor reserveret udvalgte offentlige parkeringspladser til elbiler.

Parkeringskontrol

Randers Kommune udfører parkeringskontrol i hele kommunen jf. gældende lovgivning og udskriver en afgift, hvis parkeringen af den enkelte bil overtræder færdselsloven eller reglerne for parkering.

Beboerparkering

Der skal betales for parkering inden for centerringen, på havnen, på Østervangsvej ved sygehuset og i sommerhalvåret ved Randers Regnskov.

Håndværkerparkering

Er du håndværker og har behov for at parkere på Randers Kommunes betalingsparkeringspladser, kan du anskaffe dig en håndværkerlicens.

Parkering ved Randers Regnskov

Det er muligt at parkere gratis på parkeringspladsen ved Randers Regnskov i en periode.

Lastbilparkering - Tung trafik

Oversigt over hvor du kan parkerer med din lastbil i Randers.

Ansøg om en beboerlicens

Her skal du ansøge, hvis du skal have din første beboerlicens i Randers Kommune.

Fornyelse af beboerlicens

Her kan du forny din beboerlicens ved hjælp af nedenstående selvbetjeningsløsningen.

Takster og betaling

I Randers findes en betalingszone for parkering. Der findes betalingsparkering inden for centerringen, på havnen, på Østervangsvej ved sygehuset og i sommerhalvåret ved Randers Regnskov.

Lej p-plads i Sundhedshuset Thors Bakke

Har du behov for en parkeringsplads i den centrale del af Randers, har du mulighed for at leje en p-plads i Sundhedshuset Thors Bakke