Handicapparkering

Læs om de gældende vilkår for handicapparkering i Randers Kommune.

Det skal du vide

Det blå handicapparkeringskort giver særlige rettigheder for parkering på de kommunale parkeringspladser i Randers Kommune.

Først og fremmest giver kortet ret til at parkere på de pladser, der er reserveret til handicapparkering, men derudover har biler med handicapparkeringskort også ret til at:

  • Parkere gratis på kommunale betalingsparkeringsplads.
  • Parkere i op til 1 time på steder, hvor tidsbegrænsningen er 15 eller 30 minutter. Dog ikke hvis tidsbegrænsningen er angivet på skiltet med handicapsymbolet. Husk at indstille P-skiven.
  • Parkere ubegrænset på steder med 1, 2 eller 3 timers parkering. Dog ikke hvis tidsbegrænsningen er angivet på skiltet med handicapsymbolet.
  • Parkere i 15 minutter på steder, hvor der er parkeringsforbud, og/eller af- og pålæsning er tilladt. Husk at indstille P-skiven.

Vær særligt opmærksom på

De særlige rettigheder for parkering gælder kun, hvis handicapparkeringskortet er placeret i bilens forrude, så hele kortet er synligt for kontrol. 

To- og trehjulede køretøjer skal altid parkeres på pladser beregnet for motorcykler.

Vær desuden opmærksom på, at parkeringsreglerne udelukkende gælder, når du parkerer på offentlige områder. På private områder, fx ved boligselskaber og indkøbscentre, skal du altid følge de regler, som fremgår af skiltningen på stedet.

Ansøgning om handicapplads

Du kan få etableret en handicapplads ved eller i nærheden af din bopæl , hvis du har et gyldigt blåt handicapparkeringskort, og hvis der kan findes en placering, hvor der ikke er praktiske eller trafiksikkerhedsmæssige problemer. Vær dog opmærksom på særlige forhold ved private fællesveje og private veje.

Du skal udfylde et ansøgningsskema og vedhæfte en kopi af dit gyldige handicapparkeringskort.

Ansøgningsskema

Her er handicappladserne i Randers Kommune

Her kan du se handicappladserne (Virker i øjeblikket ikke på smartphones)

Ansøg om et handicapparkeringskort  

Det er ikke Randers Kommune som udsteder handicapparkeringskort, men derimod Danske Handicaporganisationer. Herunder finder du et link til deres hjemmeside, hvorfra der kan søges om et handicapparkeringskort.

Ansøg om kort