Børn på cykel

Sikkert udstyr giver trafiksikre børn.

Barnet skal kunne nå jorden med begge fødder, når det sidder på sadlen. For større børn kan det være tilstrækkeligt, hvis de kan nå med én fod. Derudover skal cyklen naturligvis have det lovpligtige udstyr, ikke være for tung, være så enkelt udstyret som muligt og have fodbremse. Det gør det nemt for barnet at cykle.

Cykelhjelmen er også med til at give trafiksikre børn. En måde at få dit barn til at bruge cykelhjelm på, er ved at du selv bruger cykelhjelm.

Gode trafikvaner giver trafiksikre børn

Det drejer sig om at lære barnet at bevæge sig sikkert på cyklen og holde balancen. Hvis dit barn er mellem 2 og 4 år kan det være en god idé at træne balanceevnen på en løbecykel uden pedaler. Det gør eksempelvis også, at dit barn ofte ikke behøver at bruge støttehjul, men kan springe på en cykel uden.

Barnet er klar til at bevæge sig ud i trafikken, når det kan: 

  • Holde balancen på cyklen ved forskellige manøvrer
  • Bremse sikkert
  • Se til siden og tilbage uden for meget slinger
  • Give tegn i trafikken

I starten er det naturligvis vigtigt, at I cykler sammen. Fortæl undervejs om trafikreglerne og kør gerne de veje sammen, som barnet skal følge til skole og fritidsaktiviteter.

Børnenes Trafikklub

En sjov måde dit 3 til 6 1/2 årige barn bliver en trafiksikker cyklist på, er ved at blive medlem af Børnenes Trafikklub. På klubbens hjemmeside kan barnet også spille computerspil.